Lot Rohde

Dit ben ik

20 jaar geleden overleed mijn vader nogal onverwachts. Hij had de keuze gemaakt niet meer verder te willen leven. Wat volgde was een hectische periode met veel emoties en keuzes die gemaakt moesten worden. We hebben op een mooie manier afscheid kunnen nemen, op een manier die helemaal bij hem en bij ons paste. Elk keuzemoment hebben wij met elkaar overdacht en bewust ingevuld.

De uitvaartondernemer heeft ons hierin prima geholpen en geadviseerd. Vanaf dat moment keek ik met andere ogen naar dit beroep en kreeg het mijn interesse. Maar ja, hoe oud was ik nu helemaal… 24 jaar! Wat mij betreft op dat moment te jong om die richting op te gaan. Ik studeerde HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening en tijdens deze studie ben ik gaan werken bij de Jeugdreclassering. Enkele jaren na het behalen van dit diploma ben ik de voortgezette opleiding Management en Organisatie gaan doen.

Met dit diploma in handen heb ik me verder ontwikkeld naar teamleider, manager en operationeel directeur binnen de kinderopvang. Ontzettend leuke branches en functies. Maar steeds weer was het duidelijk dat deze functies niet mijn echte passie hadden. De uitvaart bleef trekken…

14 jaar later en 3 kinderen verder, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik ben een opleiding tot uitvaartbegeleider gaan volgen, heb op meerdere plekken praktijkervaring opgedaan en ben tot de conclusie gekomen dat al mijn vooropleidingen en functies, de perfecte voorbereiding zijn geweest voor dit beroep!

Vandaar dat ik per 1 september 2015 ben begonnen als zelfstandig uitvaartondernemer.