Op dinsdag 8 november 2016 is mijn vader overleden.
Al met al best plotseling.

Lot had net die dag een afspraak met mijn vader om alles te bespreken, maar helaas, of wellicht gelukkig als je van geluk mag spreken in deze omstandigheden, was Lot aanwezig net op het moment dat hij overleed.
 

Lot is gebleven en niet meer weg gegaan, alles ter plekke geregeld zodat dat wij op dat heftige moment bezig konden zijn met het plotselinge afscheid.
 
Wij wilden zelf graag de regie houden over de inhoud van de uitvaart en de locatie.
De samenwerking wie doet wat en vooral welke zaken zijn belangrijk, waar je als familie totaal niet bij stil staat of geen weet van hebt, regelt Lot.
De expertise die we zelf in huis hadden liet ze vanzelfsprekend aan ons over, echter weet ik niet of dat zo vanzelfsprekend is, het viel me in ieder geval op.
 
Wat zo fijn en belangrijk was, is dat alles kan en er nooit een “nee” vanuit haar kant komt, alleen maar steun, de goede ideeën op het juiste moment, en sturing daar waar nodig, volledige focus en aandacht voor ons.
 
Op zo’n belangrijk moment waar je als familie niet echt openstaat voor iets anders dan je eigen verdriet, is het belangrijk dat er iemand is die dit feilloos aanvoelt.
De emotie is hoog, maar Lot gaat daar heel organisch en professioneel mee om, ze gaat zeer vakkundig te werk zonder zakelijk of afstandelijk te worden.
 

Echt een groot compliment waard.
 
November 2016