Team

Lot Rohde

In 2001 overleed mijn vader nogal onverwachts. Hij had de keuze gemaakt niet meer verder te willen leven. Wat volgde was een hectische periode met veel emoties en keuzes die gemaakt moesten worden. We hebben op een mooie manier afscheid kunnen nemen, op een manier die helemaal bij hem en bij ons paste. Elk keuzemoment hebben wij met elkaar overdacht en bewust ingevuld.

De uitvaartondernemer heeft ons hierin prima geholpen en geadviseerd. Vanaf dat moment keek ik met andere ogen naar dit beroep en kreeg het mijn interesse. Maar ja, hoe oud was ik nu helemaal… 24 jaar! Wat mij betreft op dat moment te jong om die richting op te gaan. Ik studeerde HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening en tijdens deze studie ben ik gaan werken bij de Jeugdreclassering.

Enkele jaren na het behalen van dit diploma ben ik de voortgezette opleiding Management en Organisatie gaan doen. Met dit diploma in handen heb ik me verder ontwikkeld naar teamleider, manager en operationeel directeur binnen de kinderopvang. Ontzettend leuke branches en functies. Maar steeds weer was het duidelijk dat deze functies niet mijn echte passie hadden. De uitvaart bleef trekken…

14 jaar later en 3 kinderen verder, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik ben een opleiding tot uitvaartbegeleider gaan volgen, heb op meerdere plekken praktijkervaring opgedaan en ben tot de conclusie gekomen dat al mijn vooropleidingen en functies, de perfecte voorbereiding zijn geweest voor dit beroep!

Vandaar dat ik per 1 september 2015 ben begonnen als zelfstandig uitvaartondernemer.

Majette de Lange

Als freelance uitvaartbegeleidster werk ik samen met Loteringen Uitvaart. Dit doe ik al een aantal jaren met trots en plezier.

Trots omdat ik mag werken met een eigentijdse uitvaart onderneemster die haar families voorziet van de mogelijkheden die er zijn om een uitvaart vorm te geven, zodat zij zelf hun keuzes kunnen maken die bij zowel de overledene als zijn/haar naasten passend zijn.

Met plezier, omdat Loteringen Uitvaart kleinschalig, open en betrokken is en niets is vanzelfsprekend.

Ik breng rust in de vaak roerige tijd rondom een afscheid en zet mijn creativiteit en luisterend oor in om een afscheid passend vorm te geven.

Marleen Bruns

Het is een lang gekoesterde wens van mij om uitvaartbegeleider te worden. Na ruim 20 jaar juf te zijn geweest, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest op Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem. Wat een prachtige plek om de uitvaartwereld binnen te stappen. Als snel ben de opleiding bij Gaandeweg uitvaarteducatie gaan doen. En sinds 2019 mag ik mezelf uitvaartbegeleider noemen.

‘Marleen, jij weet wel hoe het hoort‘, zeggen families vaak tegen mij. En dan zeg ik: ‘Ik ben niet zo van hoe het hoort, maar meer van wat past bij jullie.’ Goed luisteren, kijken, voelen. Samen een persoonlijk afscheid vormgeven. Een afscheid dat je verder helpt in het leven. Niks is gek of raar.

Ik vind het heerlijk als er kinderen bij zijn, niet alleen bij de dag van uitvaart, maar juist ook in de week voorafgaand. Vraag maar, help maar mee, als vanzelfsprekend betrek ik ze erbij.

Wat fijn dat ik nu ook mag samenwerken met Lot van Loteringen uitvaart. We hebben dezelfde manier van werken. We zijn helder en liefdevol, om zo onze families zo goed mogelijk te kunnen helpen.