Begin oktober 2015 werd mijn moeder ziek. Lot is vlak nadat duidelijk werd dat mijn moeder niet meer beter zou worden kennis komen maken en met z’n drieën hebben we alle wensen doorgenomen.


Dit was een fijn en open gesprek en gaf wat het afscheid betreft rust. Eind februari 2016 overleed mijn moeder, toch nog onverwacht snel. Extra fijn dat er over de belangrijkste dingen van de uitvaart al na was gedacht. De dagen erna zijn al hectisch genoeg.

 

Elke dag kwam Lot even kijken of alles goed was. En met alles bedoel ik ook alles. Met m’n moeder, de dingen die geregeld moeten worden en ook met mijzelf. En altijd even een kop thee. Ook de vrienden en familie vonden de aanwezigheid van Lot prettig. Lot weet goed wat er nodig is, welke dingen overlegd moeten worden, maar vooral welke dingen gewoon geregeld moeten worden.

 

De uitvaart zelf was behalve verdrietig ook mooi en in die zin rustig dat alles voor ons onder controle was en als afgesproken. Met Lot op de achtergrond, zoals mijn moeder dat wilde, die zorgde dat het goed kwam.

 

Nu, bijna 2 maanden na het overlijden, kijk ik terug op een intensieve week waarin veel is gebeurd en ik blij ben dat we Lot hebben gevraagd de uitvaart te regelen. Kortom, niets dan lof. Lot, bedankt!

 

Familie Bleumink, maart 2016