Misschien is het je opgevallen, misschien ook niet, maar vorige maand stond er geen column van mij in het Contact.  Het ‘ergste’ wat je kan gebeuren (tenminste, dat dacht ik toen) is mij gebeurd; mijn hele computer leeg! Alle bestanden weg!

Zoals je je voor kunt stellen, schrok ik me helemaal kapot toen ik erachter kwam. ‘Maar hé’, dacht ik, ‘ik heb niet voor niets alles in de Cloud staan, dus dat kunnen ze zo allemaal terug halen.’. Niets bleek minder waar. Na een uur of 3 met de servicedesk van die hele grote partij (iets met fruit), aan de telefoon te hebben gezeten, was ik nog geen steek verder. Gelukkig is dat niet zomaar een bedrijfje. Dus al snel werd mijn probleem opgeschaald van juniormedewerker, naar senior, naar ingenieur. Verschillende bestanden wisten ze met allerlei tovertrucs terug te halen. Maar helaas was dat maar een topje van de ijsberg. Alle anderen bestanden waren weg, foetsie… ‘Sorry, mevrouw, we vinden het heel erg, maar kunnen verder niets meer voor u betekenen’. En daar hield het op. Zouden ze dit ook op deze manier behandeld hebben als ik een grote multinational was geweest? Waarschijnlijk niet, maar ja wat begin ik als kleine zelfstandige tegen die grote jongen? Een hoop scheldwoorden zijn er uit mijn mond gekomen. En er zijn absoluut ook tranen uit machteloosheid gevloeid. Het voelde alsof mijn wereld instortte. Alles wat ik de afgelopen 9 jaar digitaal had opgebouwd, in één keer weg! Zoiets gaat dan echt even je leven beheersen. Natuurlijk zijn er ergere dingen in het leven, maar op dat moment zie je die gewoon niet.

Maar dan op een dag begint mijn jongste zoon te klagen over buikpijn. Het begint heel onschuldig. Helaas blijken deze buikklachten snel te verergeren en is het allemaal veel minder onschuldig dan gedacht. Met spoed wordt hij geopereerd. We worden keihard terug in de realiteit gebracht. En in een seconde verdwijnen alle zorgen over mijn verloren bestanden, als sneeuw voor de zon.

Soms nemen kleine problemen veel te veel plek in beslag en kom je daar pas achter als het er echt toe doet.

Met onze zoon gaat het gelukkig inmiddels weer goed!

En al die verdwenen bestanden? Ach, ik bleek veel gemaild te hebben, dus dat komt vanzelf ook weer op zijn pootjes terecht.